Express Pizza to sieć pizzeri, której założycielami są dwaj bracia. Lokal wyróżnia to, że serwuje się tam prostokątną pizzę w stylu amerykańskim. Pomysł powstał w oparciu o recepturę zza oceanu, która swoje korzenie ma w Detroit. Pierwszy lokal został założony w 2014 roku we Wrocławiu. Drugi lokal własny otworzył się krótko potem w tym samym mieście.
Menu restauracyjne jest bardzo proste. Znajdują się w nim przede wszystkim różne rodzaje amerykańskiej pizzy, na puszystym, grubym cieście oraz napoje. Wśród propozycji pizzy nie zabraknie zarówno pozycji dla wielbicieli mięsnych dań, jak i opcji dla wegetarian.
Obecnie pod szyldem Express Pizza funkcjonują dwie jednostki własne, a także 5 placówek franczyzowych we Wrocławiu, Warszawie, Katowicach oraz Krakowie. Dołączyć do sieci partnerskiej można kontaktując się z przedstawicielem sieci, spotykając się z nim we wrocławskim oddziale i podpisując umowę franczyzową.
Dowiedz się również czym jest franczyza.
Dlaczego warto dołączyć
- Express Pizzę można otworzyć już od 60 tys. zł
- niski pułap rentowności inwestycji
- nie wymaga się znajomości branży gastronomicznej (zapewniane są szkolenia)
- firma daje wyłączność terytorialną
- wsparcie na każdym etapie: od poszukiwania lokalu, aż do dnia otwarcia
- firma przekazuje swoje wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu sieci pizzerii oraz know-how jakim dysponuje
- oryginalny Pomysł (Prostokątna Pizza)
- firma współpracuje z jednym z największych dostawców HORECA w Polsce
- rozpoznawalność oraz nowoczesny styl marki Express Pizza
- łatwość prowadzenia Express Pizzy dzięki nowatorskiej technologii przygotowania pizzy oraz narzędziom do zarządzania biznesem
Zobacz również franczyzę Telekomunikacja IT AGD/RTV.
Wymagania sieci
- Podpisanie umowy franczyzowej
- Wniesienie opłaty licencyjnej w wysokości 5000zł netto
- Dysponowanie lokalem wynajętym lub własnym
- Przygotowanie lokalu – adaptacji i koszt przystosowania lokalu (zależny od stanu technicznego oraz metrażu), zakup sprzętu oraz wszelkich niezbędnych urządzeń leży po stronie franczyzobiorcy
- Wnoszenie comiesięcznej opłaty w wysokości 5 % netto od obrotu
- Minimalna powierzchnia lokalu 35 mkw.
- Wentylacja mechaniczna nawiewna i wywiewna
- Przyłącze elektryczne (siła) minimum 10kW
- Lokalizacja: miejscowość powyżej 50 tys. mieszkańców