Marka Felix Chicken od 2013 istnieje jako franczyza gastronomiczna, której specjalnością jest kurczak w fast foodowym wydaniu, chociaż początki jej działalności na rynku notuje się na 2001 rok. Kuchnia Felix Chicken posiada swoje unikalne receptury i kompozycje przypraw, które wyróżniają ją na rynku spośród podobnych restauracji serwujących kurczaka.
W menu znaleźć można przede wszystkim dania mięsne, takie jak skrzydełka z kurczaka czy żeberka, ale także kanapki, sałatki oraz frytki. To wszystko skomponowane w zestawy lub sprzedawane osobno. Nie zabraknie też napojów oraz deserów, takich jak shake czy oryginalne lody.
Od około 8 lat sieć daje możliwość dołączenia jako partner biznesowy i prowadzenia działalności pod szyldem Felix Chicken. Do wyboru jest możliwość prowadzenia baru serwującego dania w jednorazowych opakowaniach lub lokalu restauracyjnego z obsługą kelnerską.
Dowiedz się również czym jest franczyza.
Wsparcie dla franczyzobiorcy
- Rozwój i działanie pod zastrzeżonym znakiem Felix Chicken
- Doradztwo przy wyborze lokalizacji
- Pełne szkolenie – przekazanie receptur, technologii, podręcznik operacyjny
- Procedury operacyjne – standardy działania i obsługi klienta
- Pomoc i wsparcie w kampanii reklamowej związanej z uruchomieniem nowego lokalu
Zobacz również franczyzę Uroda i fitness.
Warunki udzielenia franczyzy
- Minimalna kwota inwestycji 65 tyś. zł.
- Zaangażowanie przy tworzeniu i w późniejszym prowadzeniu lokalu
- Brak opłat od obrotu lokalu
- Nie wymagane doświadczenie w gastronomii