Marka Felix Chicken od 2013 istnieje jako franczyza gastronomiczna, której specjalnością jest kurczak w fast foodowym wydaniu, chociaż początki jej działalności na rynku notuje się na 2001 rok. Kuchnia Felix Chicken posiada swoje unikalne receptury i kompozycje przypraw, które wyróżniają ją na rynku spośród podobnych restauracji serwujących kurczaka.

W menu znaleźć można przede wszystkim dania mięsne, takie jak skrzydełka z kurczaka czy żeberka, ale także kanapki, sałatki oraz frytki. To wszystko skomponowane w zestawy lub sprzedawane osobno. Nie zabraknie też napojów oraz deserów, takich jak shake czy oryginalne lody.

Od około 8 lat sieć daje możliwość dołączenia jako partner biznesowy i prowadzenia działalności pod szyldem Felix Chicken. Do wyboru jest możliwość prowadzenia baru serwującego dania w jednorazowych opakowaniach lub lokalu restauracyjnego z obsługą kelnerską.

Dowiedz się również czym jest franczyza.

felix

Wsparcie dla franczyzobiorcy

  • Rozwój i działanie pod zastrzeżonym znakiem Felix Chicken
  • Doradztwo przy wyborze lokalizacji
  • Pełne szkolenie – przekazanie receptur, technologii, podręcznik operacyjny
  • Procedury operacyjne – standardy działania i obsługi klienta
  • Pomoc i wsparcie w kampanii reklamowej związanej z uruchomieniem nowego lokalu

Zobacz również franczyzę Uroda i fitness.

Warunki udzielenia franczyzy

  • Minimalna kwota inwestycji 65 tyś. zł.
  • Zaangażowanie przy tworzeniu i w późniejszym prowadzeniu lokalu
  • Brak opłat od obrotu lokalu
  • Nie wymagane doświadczenie w gastronomii
Share.

Zostaw komentarz