Mihiderka działa od 2015 roku jako sieć lokali gastronomicznych z ofertą dań przeznaczonych dla wegan. Głównymi atutami placówek oznaczonych logiem sieci są autorskie receptury, wyjątkowe dania, rodzinna atmosfera oraz minimalistyczny wystrój wnętrza. Obecnie restauracje firmy można znaleźć w Gliwicach, Katowicach, Krakowie, Tychach oraz w Zabrzu.
W menu lokali Mihiderka królują potrawy ze składników roślinnych. Przykładowe dania, które można obecnie znaleźć w restauracyjnej karcie to kalafiorowe kotleciki, pikantne pomidorowe curry, humus z masłem orzechowym, zupa z białej fasoli czy ziemniak faszerowany twarożkiem z tofu. Nie brakuje też wegańskich deserów takich jak brownie z orzechami i śliwką lub czekoladowy krem jaglany z gruszką.
Dla chętnych inwestorów Mihiderka przygotowała kilka możliwości współpracy franczyzowej. Otworzyć można zarówno lokal stacjonarny, jak i food truck. Jedną z opcji jest także wyspa w centrum handlowym.
Dowiedz się również czym jest franczyza.
Wymagania
- chęci i zainteresowanie kuchnią roślinną
- środki finansowe
- działalność zgodna z wytycznymi marki
- szkolenie w istniejącej placówce firmy
- doświadczenie w biznesie
Zobacz również franczyzę Edukacja.
Wsparcie
- pomoc w znalezieniu i przystosowaniu lokalu
- system szkoleń
- wsparcie marketingowe
- doradztwo w codziennej działalności
- wsparcie w rekrutacji pracowników
- system informatyczny do zarządzania lokalem
- pomoc w znalezieniu źródła finansowania