Pijalnie Czekolady E. Wedel to marka z ponad 160 letnią tradycją. Jej początki przypadają na rok 1851, kiedy z Berlina do Warszawy przybył cukiernik Karol Ernest Wedel, aby sprzedawać karmel i czekoladę. Jego syn Emil Wedel kontynuował tradycję, a w miejscu do którego przeniósł swój sklep i fabrykę w 1894 roku (ul. Szpitalna), dziś znajduje się Pijalnia Czekolady firmowana jego nazwiskiem. Kolejne lokale zaczęły powstawać w 2004 roku.

W menu Pijalni Czekolady E. Wedel znaleźć można szeroki wybór deserów i dań na słodko oraz czekolad pitnych przygotowywanych na zimno lub na gorąco. Oprócz tego do lokalu można także przyjść na śniadanie lub lunch albo wypróbować ciekawe propozycje z menu sezonowego.

Pijalnie Czekolady E. Wedel to kawiarnie, które można spotkać w wielu polskich miastach, takich jak Warszawa, Toruń, Lublin, Kraków czy Łódź. Sieć składa się zarówno z lokali własnych, jak i franczyzowych.

Przeczytaj także czym jest franczyza.

wedel

Co zyskuje franczyzobiorca

  • Wsparcie w przygotowywaniu wydarzeń okolicznościowych i oferty okresowej
  • Know-how związane ze sprzętem i systemem informatycznym
  • Wsparcie przy tworzeniu technologii gastronomicznej lokalu
  • Książkę franczyzową
  • Manual architektoniczny
  • Bogaty program wsparcia marketingowego
  • Dostęp do programu szkoleniowego personelu
  • Korzystne oferty na sprzęt gastronomiczny (brak marży przy zakupie wyposażenia lokalu)
  • Wsparcie wykwalifikowanego zespołu otwierającego podczas pierwszych dni funkcjonowania lokalu
  • Opieka Kierownika Regionalnego oraz Kierownika ds. Jakości

Sprawdź także franczyzę Apteki i artykuły zdrowotne.

Parametry współpracy

  • Opłata wstępna
  • Opłata licencyjna zależna od obrotu (brak stałej opłaty miesięcznej)
  • Zakup towarów z magazynu centralnego
Share.

Zostaw komentarz