Pijalnie Czekolady E. Wedel to marka z ponad 160 letnią tradycją. Jej początki przypadają na rok 1851, kiedy z Berlina do Warszawy przybył cukiernik Karol Ernest Wedel, aby sprzedawać karmel i czekoladę. Jego syn Emil Wedel kontynuował tradycję, a w miejscu do którego przeniósł swój sklep i fabrykę w 1894 roku (ul. Szpitalna), dziś znajduje się Pijalnia Czekolady firmowana jego nazwiskiem. Kolejne lokale zaczęły powstawać w 2004 roku.
W menu Pijalni Czekolady E. Wedel znaleźć można szeroki wybór deserów i dań na słodko oraz czekolad pitnych przygotowywanych na zimno lub na gorąco. Oprócz tego do lokalu można także przyjść na śniadanie lub lunch albo wypróbować ciekawe propozycje z menu sezonowego.
Pijalnie Czekolady E. Wedel to kawiarnie, które można spotkać w wielu polskich miastach, takich jak Warszawa, Toruń, Lublin, Kraków czy Łódź. Sieć składa się zarówno z lokali własnych, jak i franczyzowych.
Przeczytaj także czym jest franczyza.
Co zyskuje franczyzobiorca
- Wsparcie w przygotowywaniu wydarzeń okolicznościowych i oferty okresowej
- Know-how związane ze sprzętem i systemem informatycznym
- Wsparcie przy tworzeniu technologii gastronomicznej lokalu
- Książkę franczyzową
- Manual architektoniczny
- Bogaty program wsparcia marketingowego
- Dostęp do programu szkoleniowego personelu
- Korzystne oferty na sprzęt gastronomiczny (brak marży przy zakupie wyposażenia lokalu)
- Wsparcie wykwalifikowanego zespołu otwierającego podczas pierwszych dni funkcjonowania lokalu
- Opieka Kierownika Regionalnego oraz Kierownika ds. Jakości
Sprawdź także franczyzę Apteki i artykuły zdrowotne.
Parametry współpracy
- Opłata wstępna
- Opłata licencyjna zależna od obrotu (brak stałej opłaty miesięcznej)
- Zakup towarów z magazynu centralnego