Western Chicken to sieć lokali gastronomicznych, której menu opiera się przede wszystkim na kurczaku w panierce. Do wyboru klienci mają zestawy z frytkami, kubełki, tortille, kanapki, a nawet kebab z kurczakiem. Dania są serwowane na ostro lub wersji łagodnej, zależnie od upodobań klienta. 

Koncept biznesowy, który stoi za powstaniem sieci to jedna z kilku propozycji prężnie działającego operatora franczyz Wojtex. Obok inspirowanego dzikim zachodem Western Chicken, Wojtex posiada w ofercie modele biznesowe takiej jak folklorystyczna pizzeria Biesiadowo czy Piramid Pizza z wystrojem wnętrz nawiązującym do Starożytnego Egiptu.

Western Chicken to franczyza, która cechuje się stosunkowo niskim kosztem inwestycji, przy jednoczesnym szybkim zwrocie. Szczegółowe kalkulacje dotyczące kosztów można otrzymać od franczyzodawcy po wyrażeniu chęci dołączenia do sieci.

Przeczytaj także czym jest franczyza.

wc

 

Jak dołączyć?

  •  Znaleźć odpowiedni lokal oraz uzgodnić telefonicznie z siecią czy lokalizacja, w której znajduje się dany lokal nie koliduje z innymi placówkami sieci. Następnie franczyzobiorca powinien podpisać umowę najmu lokalu.
  • Podpisanie umowy franczyzowej. Umowa franczyzowa zawierana jest na czas nieokreślony z trzymiesięcznym terminem wypowiedzenia.
  • Projektant wskazany przez sieć wykonuje projekt technologiczny. Projekt jest zatwierdzony przez rzeczoznawcę i zgodny z obowiązującymi normami Sanepidu. Franczyzobiorca ma również możliwość wykonania projektu we własnym zakresie. Niektóre lokale posiadają gotowy projekt, w takim przypadku nie ma konieczności wykonywania nowego projektu.
  • Dysponując już gotowym projektem franczyzobiorca powinien zgłosić się do miejscowego Sanepidu w celu akceptacji projektu.
  • Dysponując projektem można przystąpić do wykonania remontu lokalu. Remont może wykonać firma polecona przez sieć lub można go wykonać we własnym zakresie. Aranżacja wnętrz musi zostać wykonana zgodnie z wymaganiami sieci określonymi w umowie franczyzowej. Lokale sieci Western Chicken stylistyką nawiązują do dzikiego zachodu.
  • W trakcie wykonywania remontu do lokalu przyjeżdża całe niezbędne wyposażenie dostarczane przez sieć, na które firma udziela gwarancję oraz zapewnia serwis pogwarancyjny. Po remoncie i wyposażeniu lokalu należy dokonać odbioru lokalu w miejscowym Sanepidzie.
  • Przed otwarciem lokalu franczyzobiorca oraz jego personel przechodzą szkolenie. Wszystkie szkolenia są darmowe przez cały okres trwania umowy.
  • Czas potrzebny od podpisania umowy do otwarcia lokalu to około miesiąca.

Sprawdź także franczyzę Moda.

Korzyści

  • Własny biznes pod znaną marką, co znacznie zwiększa obroty oraz zyski lokalu i to od pierwszych tygodni jego istnienia.
  • Franczyzobiorca nie musi martwić się o zaopatrzenie lokalu, gdyż wszystkie produkty dostarczane są przez franczyzodawcę.
  • Hurtownia dostarcza tylko towary najwyższej jakości, renomowanych producentów.
  • Powtarzalność menu i ścisłe wytyczne dotyczące sporządzania dań zapewniają równie wspaniały smak we wszystkich restauracjach w całej Polsce.
Share.

Zostaw komentarz