Crazy Corn to unikalny koncept biznesu gastronomicznego oparty na meksykańskim street foodzie, a konkretnie na kukurydzy. Pomysł na tego typu działalność narodził się w 2021 roku, poniekąd jako odpowiedź na kryzys, który dotknął branżę gastronomiczną. Jedzenie ma być sprzedawane na wynos, dzięki czemu lokal, wyspa czy przyczepa z logiem firmy, będą mogły funkcjonować nawet biorąc pod uwagę surowy reżim sanitarny.
W menu Crazy Corn znajduje się grillowana lub gotowana kukurydza, przyrządzana na różne sposoby. Dostępna będzie zarówno klasyczna wersja z masłem i solą, jak i inspirowana smakami Meksyku kukurydza z chili, limonką i serem Cotija. Nie zabraknie też kukurydzy na słodko z wiórkami kokosa lub słonym karmelem.
Crazy Corn to maka, która rozwijać ma się głównie w oparciu o system franczyzowy. Jej atutami jest elastyczność modelu biznesowego, niewielki koszt inwestycji oraz brak konkurencji na polskim rynku, jeśli chodzi o street food oparty na kukurydzy.
Dowiedz się również czym jest franczyza.
Wsparcie dla franczyzobiorcy
- zakup towaru z odroczonym terminem płatności
- ogólnopolski i lokalny marketing
- pełen zakres szkoleń i dostęp do receptur
- pomoc w negocjowaniu umów handlowych i najmu
- pomoc na każdym etapie działalności oraz porady przez infolinię techniczną
- wyłączność terytorialna (na określoną liczbę mieszkańców)
Zobacz również franczyzę Apteki i artykuły zdrowotne.
Wymagania
- zaangażowanie w pracę
- minimum kapitału w zależności od wybranego rodzaju
- ścisła współpraca z centralą
- kultura obsługi.