Setka to sieć restauracji z polską kuchnią, która łączy naszą krajową tradycję i gościnność oraz europejską nowoczesność. Pierwszy lokal należący do marki powstał w 2012 roku, natomiast pierwsza placówka franczyzowa została uruchomiona w roku 2020. Rok później, obok 5 jednostek własnych, funkcjonowało już tyle samo lokali partnerskich.
W menu restauracyjnym można znaleźć dania uwielbiane przez Polaków, takie jak tradycyjny schabowy, żeberka, pierogi czy żurek. Propozycje przystawek obejmują między innymi śledzia po japońsku czy smalec z cebulką podawany z pieczywem. Dodatkowo lokale oferują bogatą ofertę alkoholi.
Do współpracy franczyzowej z siecią Setka, poszukiwane są osoby, które posiadają doświadczenie w zarządzaniu co najmniej 10 osobowym zespołem. Miasta, w których powstają placówki partnerskie powinny liczyć powyżej 100 tysięcy mieszkańców.
Przeczytaj także czym jest franczyza.
Wsparcie dla franczyzobiorcy
- Pomoc w doborze lokalizacji
- Narzędzia analityczne dla biznesu
- Wsparcie w aranżacji wnętrza
- Know-How w postaci pełnej dokumentacji operacyjnej (podręczniki, wzory dokumentów, procedury, standardy)
- Opracowane i zaprojektowane menu
- Sprawny system zakupów centralnych
- Jednolity system informatyczny
- Dedykowany zespół pracujący nad otwarciem Twojej restauracji
Jak zacząć?
- Wypełnij ankietę dla potencjalnego franczyzobiorcy.
- W przeciągu 7 dni firma przeanalizuje Twoje zgłoszenie, jeśli wszystko przebiegnie poprawnie, odbędzie się spotkanie.
- Spotkanie na którym omówione zostaną szczegóły potencjalnej współpracy
- Weryfikacja po której zostaniesz poinformowany o decyzji – do 14 dni.
Sprawdź także franczyzę Nieruchomości.
Wymagania
- Środki finansowe. Szacunkowe koszty związane uruchomieniem restauracji SETKA to 700 tysięcy złotych. W tej kwocie zawierają się m.in koszty remontu i adaptacji lokalu, działania marketingowe, system do obsługi zamówień, wyposażenie kuchni i sali, szkolenie pracowników.
- SETKA to restauracja przeznaczona do miast powyżej 100 tys. mieszkańców.
- Wymagane jest, aby przynajmniej jedna osoba z inwestorów posiadała doświadczenie w zarządzaniu zespołem min. 10 osobowym. SETKA to restauracja w której wymagana jest wysoka operacyjność. Doświadczenie w zarządzaniu w sektorze HoReCa nie jest wymagane, ale będzie dodatkowym atutem.